LA PERIODÒNCIA

Periodòncia

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que es dedica a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties de les genives i els teixits de suport de les dents.

Si la geniva està sana les dents estan firmament subjectes, garantitzant que compleixen les seves funcions i aïllant a l’organisme d’agressions externes.
Una geniva sana s’adapta a les dents en forma fistonejada, té un color rosa clar i mai ha de sagnar.

Les malalties de les genives acostumen a ser indolores.  Els primers signes i símptomes en aparèixer són sagnat espontani o al raspallat, envermelliment i inflor de la geniva. Quan el problema està més avançat trobem retracció de la geniva, sensació de dents més llargues, aparició de pus, mal sabor o mala olor de boca, mobilitat i separació de les dents, augment de la sensibilitat amb les coses fredes, sensació de cremor i dolor a les genives, aparició de flemons gingivals.

El tractament de la periodontitis té com a objectiu eliminar la infecció responsable de la malaltia. Un cop controlada la infecció, el procés destructiu de l’òs s’atura i es poden conservar les dents. Depenent de la quantitat d’os que ja s’havia perdut, les dents remanents tindran millor o pitjor pronòstic. A vegades disposem també de tècniques no només de control de la infecció, sinó també de regenaració dels teixits periodontals perduts.

Detalls